Arbeta med teknik eller IT utomlands

Har du fått erbjudande om att arbeta med teknik eller IT i ett annat land? Då kan apostille vara nödvändigt på dina viktigaste dokument. Det är också bra att läsa på om apostille och Notarius publicus om du har planer på att söka jobb eller studera utomlands i framtiden.

Vad är apostille?

Apostille är en slags försäkran till utländska myndigheter och företag att dokument eller handlingar är äkta. Normalt kommer det i form av en stämpel, men det finns också apostille digitalt. Den som utfärdar apostille är i Sverige en utbildad jurist som blivit utsedd av Länsstyrelsen till notarius publicus. Du kan få apostille Stockholm i de fall den utländska entiteten efterfrågar apostille på till exempel betyg, brottsregister eller utdrag från bolagsverket. Apostille24 i Stockholm låter dig få behörig apostille med kort varsel om det är akut, i många fall digitalt. Annars har de tidsbokning och drop-in på kontoret.

Vilka accepterar apostille som officiell auktorisering?

De länder som är med i den så kallade apostillekonventionen (del av Haagkonventionen) har gemensamt kommit överens om denna lösning. Vilka länder som är med och inte kan skilja sig från år till år, men kortfattat kan man säga att de flesta länder i världen är med.